Viikonloppu sujui rattoisasti kotosalla. Olin lauantaina muutaman tunnin töissä, joten perjantai-iltana en tehnyt mitään ihmeellistä. Lauantai-iltana pidettiin "äijien pokeri-iltaa". Tulin kolmanneksi, joten ehkä tästä vielä jonain päivänä lohkeaa voitto. Pelaamme ah-niin-suosittua Texas Hold´emia (Kyllä, se mitä pelataan uudessa Bondissa) Panokset ei tosin ole 10 miljoonaa dollaria/pelaaja, vaan pikemminkin 10 dollaria/pelaaja. Eli pienellä hinnalla viettää rattoisan illan, josta voi vielä jonain päivänä jäädä jotain käteen.

307150.jpg
Kotieläimemme Jessie vetää päivänokosia minun sängyssä

John pyydysti eilen hämähäkin meidän huoneesta. Kyseessä on Huntsman-merkkinen myrkyllinen hämähäkki, joka on kahden-kolmen vierekkäisen etusormen kokoinen jalat mukaan luettuna. Toinen hämähäkki, joka oli kuulemma ainakin kaksi kertaa edellisen kokoinen piiloutui minun sänkyni alle ja pääsi karkuun. Itse en nähnyt sitä, mutta John näki. Siinähän sitä sitten metsästettiin miehissä. Puolessavälissä huomattiin, että pyydystetty yksilökin oli päässyt karkuun, joten meillä oli kaksi myrkyllistä hämähäkkiä lymyilemässä jossain päin huonetta. Kumpaakaan ei enää löytynyt, joten valelimme huoneemme paikallisella RAIDilla ja painuimme pehkuihin odottaen innolla yöllistä herätystä, kun jompikumpi pikku veijareista tallustelee naamalla.

Heräsin yöllä kerran siihen, kun John kääntyi äkkiä sängyssään ja huusi Manchesterilaisittain "FUCK!". Hämiksistä ei kuitenkaan näkynyt jälkeäkään, joten kyseessä taisi olla painajainen. Minäkin näin koko yön hämähäkkiunia. Olin kuulemma jossain vaiheessa yötä kurkistanut sänkyni alle. Itse en muista tuosta mitään, joten olen varmaan ollut unten mailla. Aamulla kaikki oli vielä hengissä, joten ei muuta, kun uusi päivä alkuun. Töistä kotiuduttuani bongasin karkuun päässeen huntsmanin tietokoneeni yläpuolelta, joten pyydystin sen joululahjakoristelaatikkoon ja viskasin pihalle. Vielä kun saataisiin se isompi rääpäle kiinni. Tuntomerkkien mukaan se saattaisi olla Mouse Spider (hiirihämähäkki...hih...), joka on astetta myrkyllisempi, kuin huntsman. Huntsmanin puremasta tulee korkeintaan parin päivän kuume, kun taas Mouse Spider saattaa aiheuttaa jo isompia ongelmia. Kumpikaan ei ole yksinään hengenvaarallinen, eikä edes yleensä aggressiivinen. Australiasta löytyy vain kolme yksinään hengenvaarallista hämähäkkilajia, joista kaikkein vaarallisin ei edes asusta, kuin Sydneyn alueella.

307124.jpg
Uudelleenpyydystetty huntsman. Viereisistä aurinkolaseista saatte vertailukohteen.

Mutta se hämähäkeistä. Minulla oli eilen vapaapäivä, joten suuntasimme englantilaisen Holleyn kanssa ihmettelemään Fremantlen vankilaa. Kyseessä on länsi-Australian ensimmäinen kunnon vankila, johon ensimmäiset brittivangit vangittiin joskus siirtolaisrynnäkön aikaan. Varsin mielenkiintoinen reissu. Kuten kaikissa vankiloissa, myös siellä kummitteli. Vankilan historian 44 teloitusta takaa vankan haamukannan, joten täytynee palailla joskus yölliselle soihtukierrokselle isommalla porukalla. Kierroksen mielenkiintoisin anti oli ehkä vankilataide, joka sallittiin viimeisenä käyttövuonna 1991. Loppuhuipennuksena käytiin mestaushuoneessa. Päivän päätteeksi pidettiin kämppisten päätösvaltainen kokous, jossa suunniteltiin joulupäivän ruokalista ja uudenvuoden ohjelma. Palaankin asiaan joulunpyhinä.

307132.jpg

307141.jpg
Kaksi seinämaalausta vankilan pihalta. Molemmat edustavat tyypillistä vankilatyyliä, jossa ihmisiä ja taloja ei näy, vaan vapaata maisemaa...

307146.jpg
Minä mestaushuoneessa. Huomatkaa säälittävä backpacker-parran alku :)