Illalla lähtee lento toiselle puolelle Australiaa.

Joo, sain siis tosiaan traktori/kaivinkonekuskin paikan jostain farmilta 140km Perthistä. Kolme viikkoa tai enemmän olisi tarkoitus paahtaa töitä 7 päivää viikossa ja parhaillaan 12 tuntia päivässä. Saas nähdä kestääkö kunto. Palkka on parempi, kun pakoputkitaivaassa (18dollaria/tunti) ja ruoka+majoitus+muut systeemit maksaa 15 dollaria päivä. Eli elinkustannukset tippuu merkittävästi samalla, kun tulot nousee.

Siellä korvessa ei välttämättä ole nettiä. Tämä saattaakin olla viimeinen kirjoitus kolmeen viikkoon. Tuon työrupeaman jälkeen ajattelin lomailla Perthissä viikon verran ja sen jälkeen taas etsiä jotain hommia. Talous pitäisi ainakin silloin olla kunnossa.

Sain myös Perthissä asuvan tuttuni kiinni. Tiiram opiskelee siellä ja lupasi hakea minut lentokentältä. Olen yhden yön hänen luonaan, ennen kuin suuntaan bussilla farmille. Tapasin Tiiramin Thaimassa viime kesänä CISV:n kokouksessa. Lentoa varatessani aloin tosiaan käsittämään, kuinka iso tämä maa on. Lento nimittäin kestää 5h10min. Matkaa on joku 4500km. Sama, kun lentäisi Helsingistä Madridiin...

Siinä se. Tuntuu hyvältä päästä pois pakoputkien pölystä. Se paikka alkoi tosiaan käymään hermoille.