Viikonloppu oli ja meni ja taas painetaan pitkää päivää pakoputkien pölyisessä seurassa.

Håkon oli perjantaina kipeänä, joten lähdin yksikseni hortoilemaan Sydneyn yöelämään. Sain Susannan jossain kohtaa iltaa puhelimella kiinni ja löysinkin itseni Darling Harbourista. Tutustuin illan mittaan pariin suomalaiseen - Joonakseen ja Mikaan. Joonas oli muuttanut 17 vuotta sitten Sydneyyn ja Mika opiskeli toista vuotta Sydneyn kauppakorkeassa. Yllätyksekseni hän kertoi suorittavansa helikopterilupakirjaa opiskeluiden ohessa. Ilta sujuikin rattoisasti ilmailusta rupatellessa. Ensi viikonloppuna olisi paikallisten ilmavoimien lentonäytös ja päätimme lähteä yhdessä katsomaan meininkiä. Lopuksi Mika totesi, että jos olen tammikuun ympärillä Sydneyssä, hän voisi ottaa minut lentotunnille kyytiin. Sitä odotellessa...Taitaa tosin käydä niin, että olen 1000-3000km päässä Sydneystä silloin.

Lauantaina olin muutaman tunnin töissä. Iltaa vietettiin rauhallisesti paikallisessa urheilupubissa tikkaa heittäen (Norja-Suomi 6-0). Sunnuntaina lähdimme vihdoin katselemaan mitä Sydneystä löytyy. Kävimme ensiksi Royal Botanical Gardenissa (kuninkaallinen viherpiiperöpuisto). Olo oli kuin Livingstonella viidakossa, vaikka olimme keskellä kaupunkia. Lepakkoja roikkui päiväunilla tuhansittain ja urbaaneja pelikaaneja sun muita lintuja tallusteli kaikessa rauhassa kävelyreittejä pitkin.

224928.jpg
Viidakon keskeltä aukeaa Sydneyn keskusta

Botanical Gardenin jälkeen lähdin vihdoin ja viimein katsomaan sitä suurta ja mahtavaa oopperataloa. Tässä on nyt se pakollinen kuva, mikä kaikkien pitää ottaa Sydneystä. Samsonite-turistit ottavat tietysti itsestään kuvan oopperatalon portailla, mutta me emme lähteneet siihen ralliin. Näimme samalla kuuluisan Harbour Bridgen. Pilvisestä säästä johtuen kuvat eivät ole mitään huippuluokkaa, mutta esim. oopperatalosta löytyy hyvä kuva blogin yläreunasta. Iltapäivä jatkui elokuvissa käynnillä.
224923.jpg
Se talo
224925.jpg
Ja se silta
Illalla tapahtui jotain todella mukavaa. Löysin nimittäin kämpän. Minulla on oma huone langattomalla internetillä varustettuna - siis kaikki mitä tarvitsen. Kämppiksiä löytyy 7 kpl, joiden seassa mm. suomalainen pariskunta. On uskomattoman mukavaa vetäytyä omaan yksityiseen huoneeseen rankan työpäivän jälkeen. Varsinkin kun takana on jo melkein kuukausi hostellielämää. Minua näkeekin netissä seuraavat 2 viikkoa huomattavasti enemmän, kuin tähän asti. Vuokra on 120 dollaria/viikko (70€), joka on loistava hinta yksityisestä huoneesta näin lähellä Sydneyn keskustaa.

Alkuviikko kului tiiviisti taas työn lomassa. Tiistaina oli jälleen trivia-ilta. Håkon sai vihdoin viisuminsa Thaimaahan, joten samalla pidettiin hänelle läksiäisiä. Tätä se kai sitten on. Juuri, kun on ehtinyt tutustua johonkin tyyppiin edes jotenkin, toinen nostaa kytkintä. Kai siihen pitää tottua. Sääli sinänsä, tultiin todella hyvin toimeen Håkonin kanssa ja ehdittiin tekemään kaikenlaista yhdessä. Grant on niinikään kadonnut taivaan tuuliin. No - ihmisiä tulee ja menee.
224919.jpg
Koko kopla. Håkon, Susanna ja minä