Taas on aika avata blogisysteemit ja aloittaa pitkän matkan dokumentointi kotipuolessa pyöriviä sukulaisia ja ystäviä varten. Edellisestä pitkästä reissusta on ehtinyt kulua jo vuosi. Silloin valloitin Thaimaan ja Kambodzan. Tällä kertaa suuntana on Australia.

Koko idea syntyi, kun minulle ilmaantui välivuosi päästyäni Suomen Ilmailuopistoon ammattilentäjän opintolinjalle. Minun kohdallani koulutus alkaa huhti-toukokuun vaihteessa 2007. Sitä edeltäväksi ajaksi päätin lähteä Work & Travel Companyn kautta Australiaan Working Holidaylle. Menomatkalla pysähdyn Japanissa - paluumatkalla koukkaan Uuden Seelannin ja Intian kautta.

Lentosuunnitelma näyttää tältä:

16.9.2006 Helsinki - Tokio (JPN)
1.10.2006 Tokio - Sydney (AUS)
23.2.2007 Cairns - Auckland (NZ)
15.3.2007 Queenstown - Sydney (AUS)
16.3.2007 Sydney - Mumbai (IND)
31.3.2007 Delhi - Helsinki

Ainoastaan Japanissa saavun ja lähden samalta lentokentältä, joten suunnitelmissa on kiertää ristiin rastiin ihan kaikkia maita, mitkä matkalle sattuu. Hintaa lennoille ja W&T Companyn palveluille tuli 2500€. Sen lisäksi käyttörahaa on varattu toinen mokoma. Tarkoitus olisi pärjätä Australian osuus siellä tienatuilla rahoilla. Muualla kulutan säästöjä.

Läksiäiset on pidetty ja suurin osa ystävistä hyvästelty. Vielä on kolme yötä töitä jäljellä. Perjantaina lähdemme koko perhe Helsinkiin katsomaan siskoni keikkaa. Vietämme yön Helsingissä ja lauantaina lähden sinivalkoisin siivin kohti Tokiota.