Toinen työviikko takana ja kolmas edessä.

Loppuviikkoon ei oikein tapahtunut mitään. Töissä saatiin yksi lasti pölypusseja päivän aikataulua edellä valmiiksi, joten pomo kustansi torstain illallisen firman piikkiin. Oli itseasiassa ihan mukava istua työkavereiden kanssa iltaa. En kuitenkaan tunne niitä vielä kovin hyvin.

Perjantaina lähdettiin radalle Suomi-tiimin kanssa. Joonas, Mika, Susanna ja Mari (Joonaksen sisko) olivat mukana ja ilta vaihtui mukavasti aamuksi. Lauantaiksi puhuttiin Sydney Air Showiin menemistä, mutta säätiedotus ei luvannut hyvää. Päätimmekin siirtää sen reissun sunnuntaille.

Lauantaina en tehnytkään mitään. Heräsin vasta joskus iltapäivällä viikon univelkojen ja edellisen yön bilettämisen jäljiltä. Keskityin pelaamaan 90-luvun alun tietokonepelejä. Samoja, joita väänsin ensimmäisellä 386-tietokoneellani joskus yli 10 vuotta sitten. Illan suurin ponnistus oli kokkailla spagettia ja jauhelihakastiketta.

Tänään olikin enemmän tekemistä. Paikalliset ilmavoimat järjestivät pitkästä aikaa lentonäytöksen. Paikalle oli saapunutkin aika lailla väkeä ja tunnelma oli taattu. Lentonäytökset eivät olleet mitenkään kovin ihmeellisiä. Mitä nyt nelipotkurinen pommikone nousi kiitoradalta n. 45 asteen kulmassa. Taitolentoryhmän ryhmänjohtaja oli loukkaantunut moottoripyöräonnettomuudessa, joten sekin esitys oli aika laimea. Lentokoneita on kuitenkin kiva aina katsella. Australiassa sattuu olemaan sama kalusto, kuin Suomessa. Hornetit torjuntakäytössä ja Hawkit koulutuskäytössä. Tämän lisäksi löytyy F-111 pommikoneita. Ne on niitä, minkä siivet saa taitettua kesken lennon jos haluaa mennä kovaa...Google tiesi kertoa, että niitä koneita on jopa käytetty. Puoli vuotta sitten neljä kpl näitä tuhon kylväjiä upottivat pohjois-korealaisen rahtilaivan, joka oli tuonut Australiaan 150kg heroiinia.

229782.jpg
Minä ja menneiden vuosikymmenien ilmojen valtias

Näytöksen jälkeen ajeltiin takaisin Sydneyn keskustaan ja sieltä Manly-beachille syömään. Mika oli ottanut oluen, joten hän antoi minun ajaa loppuillan. Ihan mielenkiintoista koittaa pysyä tiellä, kun vaihdekeppi on vasemmalla. Polkimet sentään olivat samoin päin. Pitkän päivän jälkeen palasin kotiin pyykkäämään.

229788.jpg
Manly Beach ravintolan parvekkeelta

Huomenna saattaa olla suuri päivä. Laitoin hakemuksen toiselle puolelle Australiaa traktorikuskin hommiin ja pitäisi selvitä huomenna, että pääsenkö. Hypin kattoon jos pääsen. Alkaa ns. "tympiä" tuo kierrätysmetallin kanssa pelleily. Jos vielä joudun viikon-pari siellä olemaan, käytän varmaan viikon päästä varmasti vielä vahvempia termejä, kuin "tympiä"...

Kiitokset muuten
kommenteista. Vaikka siellä ei mitään tapahtuisikaan, saa silti kommentoida (Kommentoida voit painamalla "Kommentoi"-nappia kirjoituksen alta). Ja onhan siellä kaikkea tapahtunutkin. Vanha kunnon kyykkäjoukkueeni Häjyt jatkaa viime kevään meininkiä ensimmäisen kierroksen kolmella murskavoitolla. Viime keväänä tuli mestaruus Turun Yliopiston  Kyykkäliigasta ja vaikka vara-kapteeni onkin toisella puolella maapalloa hinkkaamassa pakoputkia, toimii tiimi näköjään edelleen.