Jep, toissapäivänä tuli Discoveryltä dokumentti Raisiossa rakennetusta maailman suurimmasta risteilyaluksesta. Freedom of the seas rakennettiin vain n. seitsemän kilometrin päässä kotioveltani, joten oli aika veikeää katsella kotimaisemaa yhdeltä maailman tunnetuimmista TV-kanavista. Kohokohta iski puolenvälin tienoilla. Sen ison sinisen nostokurjen (tai mikä onkaan) kuljettajaa kuvattiin työn touhussa ja tämä turkulainen varttuneempi mies tuumasi kameralle leveällä turun murteella, että "Nooo...täsää mää ny vaan tämmössii höpööttelen..." Meinasin pudota tuolilta. Taisi kameramiehelle jäädä arvoitukseksi mikä oli tulos, kun käski sanomaan jotain suomeksi dokumenttia varten...

Viikonloppu meni taas vauhdilla ja vauhdissa. Lauantaina lähdimme jälleen kerran tutkimaan yökerhojen elämää Trevorin ja Johnin kanssa. Tarkoituksena oli yöpyä Northbridgessä heidän kavereidensa luona ja niin lopulta kävikin. Seuraavana aamuna lompsimme Victoria Parkiin ihmettelemään Gravity Games-tapahtumaa. Red Bull ja muutama muu sponsori oli raahannut paikan päälle Australian ja muun maailman huippunimiä kaikissa sekalaisissa extreme-lajeissa. Oli skeittareita, vesiskoottereita, laskuvarjohyppyä jne. Fiksuina poikina olimme varustautuneet edellisillan klubivaatteilla, takkuisella tukalla, pesemättömillä hampailla ja muuten vain zombi-olemuksella. Jostain syystä emme ohjelmasta huolimatta viihtyneet +32 asteessa tuntia kauempaa farkut jalassa...

Töissä menee aina vaan paremmin. Firman automaaginen superjärjestelmä laskee työntekijöiden tehokkuutta jatkuvasti. Jos töitä on vähemmän kuin tekijöitä, potkaistaan n. puolet ulos kuuden aikaan illalla ja tehokkaimmat valioyksilöt saavat jäädä yhdeksään-kymmeneen asti näppäilemään pahvilaatikoiden kanssa. Näin on käynyt nyt neljänä päivänä ja jokaisena olen saanut olla loppuun asti. Kahden vuoden varastokokemuksesta sentään jotain hyötyä.

Ai niin, asun Gooseberry-kukkuloilla. Täällä kukkuloilla riehui melkoinen metsäpalo maanantaina. Palokeskus oli vain kahden kilometrin päässä täältä, juuri siellä, missä vuokraisännän kanssa työskenneltiin siimaleikkurin kanssa pari viikkoa sitten. Kyseinen palo oli Australian kansallisissa uutisissakin. Palo saatiin aikanaan hallintaan (ja ei äiti, me emme olleet vaarassa) ilman henkilövahinkoja, vaikka yksi talo paloikin maan tasalle. Tilanne ei ole kuitenkaan niin paha, kuin Melbournessa. Siellä saa kävellä kadulla suurin piirtein happinaamarin kanssa. Niistä Victorian osavaltion metsäpaloista kirjoiteltiin jopa Helsingin Sanomissa .

En ole pitkään aikaan ottanut kuvia. Ikäkulu Nikon Coolpix on jäämässä eläkkeelle ja kuvaaminen Ei Oikeen Nappaa. Yritin saada siitä metsäpalostakin kuvia, mutta eihän siitä mitään tullut. Täytyy sijoittaa uuteen kameraan Perthistä lähtiessä. Huomasin muuten, että minulla on puolet liikaa tavaraa matkassa. Katselin ensimmäistä kertaa elämässäni Madventuresia Youtubesta ja niiden travel-school on ihan laadukasta tavaraa. Toiset pitkät housut, kolmet ylimääräiset shortsit ja muuta tavaraa lähtee paketissa kotiin ennen Melbourneen suuntaamista. Niin - ja tarvin riippumaton.

Ai niin. Sain äipän vihdoin Skypestä kiinni eilen ja minullekin valotettiin hyviä uutisia. Saan nimittäin huhtikuun alussa uuden serkun! Enoni perheineen on saamassa perheenlisäystä. Mikäs sen mukavampaa. Ja ehdin juuri sopivasti kotiin ennen ristiäisiä.

Niin - en ole ottanut uusia kuvia, joten keräilin kokoon sekalaisia otoksia reissun varrelta päiväkirjaa piristämään.

299572.jpg
Mies joka halusi olla Playstation 3. Tokyo Game Show

299590.jpg
Aurinko kurkistaa pilven takaa. Otettu farmilla töiden lomassa.

299608.jpg
Kämppikseni Trevor (CAN)