Täällä ollaan. Vihdoin ja viimein Japanissa.

Perjantai-illalla pidettiin viimeisiä läksiäisiä Helsingissä. Porukkaa oli yllättävänkin paljon mukana ja hauskaa oli (paitsi seuraavan aamun hotelliaamiaisella). Siitä pikkuhiljaa lentokentälle päin ja lounaan jälkeen oli aika jättää haikeat hyvästit ennen check-in-jonoon siirtymistä. Perheen lisäksi Ria tuli paikalle saattelemaan minut matkaan.

Lentomatka sujui ihan mukavasti. Yötyöhön sopiva unirytmini tahtoi sanoa, että väsyttää vasta, kun laskeudutaan. Se tarkoitti luonnollisesti sitä, etten saanut sekuntiakaan unta koko lentomatkan aikana. Hostellille suunnistaessani onnistuin torkahtamaan pari kertaa junaan. Alkusäädöistä selvittyäni päätin vetää pienet päivänokoset. 6 tuntia myöhemmin heräsin ja lähdin ratkaisemaan kuva-arvoituksia paikalliseen supermarkettiin. Löysin kuin löysinkin nuudelikeittoa ja paahtoleipää. Juuri missään juuri mikään ei lue englanniksi, joten kuvien perusteella täällä shoppaillaan.

Illan päätteeksi kävin tutustumassa hostellin omistamaan Bar 23:n, joka on ihan lähimaastossa. Mukava pikku kuppila, jossa on englanninkielinen karaoke joka maanantai. Sinne siis huomenna. En aio liikaa ihmetellä nähtävyyksiä ennen kuin Ilkka saapuu paikalle. Turha niitä paikkoja on kahteen kertaan kiertää kuitenkaan.

Laitan kuvia varmaan huomenna-ylihuomenna. Olen lähinnä möllöttänyt hostellissa tämän päivän, joten kuvan kuvaa en ole ottanut.