Tämän päivän tuloksena oli lähinnä jalkasärky. Olemme nimittäin kävelleet varmaan 20km tänään, joista puolet rinkka selässä.

Heräsin aamuneljältä. Toisaalta olimme menneet nukkumaan edellisenä päivänä jo kymmeneltä, joten eipä tuo yö niin lyhyeksi kuitenkaan jäänyt. Emme olleet tarpeeksi kaukaa viisaita aikanaan, joten Khaosan Tokyo Smile-hostelli olikin täynnä pe-la yön. Otimme siis rinkat mukaan ja lähdimme etsimään uutta yösijaa seuraavaksi yöksi. La-su yö vietettäisiin kapselihotellissa ja sunnuntaina palaisimme juurillemme samaan paikkaan.

Lähdimme toiveikkaana kohti paria vierasmajaa, joihin ei olisi pitkäkään matka. Ensimmäinen oli täynnä, toista emme löytäneet ja kolmas, jonka olin aiemmin bongannut netistä ei ollut varsinaisesti kartallamme. Päätimme kuitenkin yrittää, koska tiesimme oikean ilmansuunnan. Kierrettyämme säteeltään n. 3km ympyrän rinkkojen kanssa totesimme, että kannattaisi varmaan tarkistaa sijainti jostain nettikahvilasta. Löydettyämme vihdoin paikalle, saimme todeta senkin olevan täynnä. Läheinen hostelli tarjosi kuitenkin lähes kohtalaiseen hintaan yösijan.

Latasimme akkuja tovin ennen kuin suunnistimme yhteen Tokion elävimmistä kaupunginosista - Shinjukuun. Illan tavoitteena oli löytää erään pilvenpiirtäjän ilmainen näköalatasanne, etsiä pankkiautomaatti, joka hyväksyisi härmäläisen luottokortin sekä syödä päivällistä. Suoritukseen kului n. 5 tuntia. Japani on kehityksen kärkimaita, mutta täällä saa etsiä ulkomaiset luottokortit hyväksyvää Otto-maattia kissojen, koirien, poliisien ja geishojen kanssa. Täysin käsittämätöntä! Jopa Thaimaassa joka automaattiin käy kortti kuin kortti. Nostin 50000 Ränkylää (n. 350 euroa) loppureissua varten.

Tosiaan, olemme Ilkan kanssa tehneet penninvenytyksestä urheilulajin. Olen tasan kerran maksanut ruoasta 3 euroa, muulloin se on mennyt alle. Periaatteena on se, että alle 3 km matkoja ei mennä metrolla, koska metrolippu maksaa euron molemmin puolin riippuen matkasta. Älyttömyyksiin menevä penninvenytys on itseasiassa ollut varsin hauskaa. Ensimmäiset kuusi päivää pärjäsin 200 eurolla, joka on melkoinen saavutus ottaen huomioon, että täällä on asuminen verrattain kallista. Hinnat lähtevät 10 eurosta ja nousevat helposti kohti 20:a.

Mutta, jos vaikka koittaisi nukkumaan taas ajoissa. Huomenna on aikainen herätys Fish Marketille ja Tokyo Game Show:hun.